Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cees Grimbergen weg als presentator Rondom 10

Shownieuws

Cees Grimbergen stopt als presentator van Rondom 10. De NCRV heeft besloten het contract van Grimbergen, dat eind dit jaar afloopt, niet te verlengen.

Cees Grimbergen stopt als presentator van Rondom 10. De NCRV heeft besloten het contract van Grimbergen, dat eind dit jaar afloopt, niet te verlengen. Dat heeft de presentator gezegd tegen omroepvakblad Broadcast Magazine. De NCRV wil volgens Grimbergen vernieuwen.

Grimbergen zegt nog best met het programma te hebben willen doorgaan. Toch had hij verwacht dat er een keer een einde zou komen aan zijn baan als presentator van het televisieprogramma Rondom 10, aangezien hij een freelancer is. "Ik ben 36 jaar freelancer. Dat is prachtig, maar het heeft, zeker als je ouder wordt, ook een bepaalde tragiek, alhoewel dat misschien een te zwaar woord is. Omdat ik nooit chef of manager heb willen zijn, heb ik ook nooit op de plek gezeten waar de besluiten vallen. Daardoor kan er over je worden beslist, zonder dat je zelf enige inbreng hebt, zoals nu mijn vertrek bij Rondom 10", zegt hij in het magazine.

De presentator wil er echter niet over zeuren. In zijn ogen is zijn ongewilde vertrek bij het programma een logische consequentie van zijn keuze om freelancer te zijn. "Het is jammer, maar ik lig er niet wakker van", laat hij weten. Grimbergen heeft naast zijn werk als presentator van het NCRV-programma overigens ook een wekelijkse column in het AD/Utrechts Nieuwsblad. Ook barst hij van de ideeën, vertelt hij. Zo wil hij een boekje gaan schrijven over de ondernemers van de Weimarstraat in Den Haag, die volgens hem als 'kransslagader van de multiculturele wijk fungeren'. Grimbergen is geboren in deze buurt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen