Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Phil Spector overgeplaatst naar special cellenblok

Shownieuws

Platenproducent Phil Spector is maandag overgeplaatst naar een apart cellenblok. Hij zit nu op een afdeling waar gevangenen met 'speciale behoeften' verblijven

(Novum/AP) - Phil Spector is maandag overgeplaatst naar een apart cellenblok van een van de grootste gevangenissen in Californië. De platenproducent zit nu op een afdeling waar gevangenen met 'speciale behoeften' verblijven.

De 69-jarige Spector werd in mei veroordeeld tot een celstraf van negentien jaar tot levenslang. Een maand eerder bevond een jury hem schuldig aan de dood van actrice Lana Clarkson. Hoogstwaarschijnlijk is Spector vanwege zijn bekendheid overgeplaatst. De producent vergaarde in de jaren zestig wereldfaam met de door hem bedachte 'wall of sound' en werkte samen met onder meer The Beatles.

Volgens zijn vrouw heeft Spector voor zijn overplaatsing geklaagd over mishandeling. Zo zou hij gedwongen zijn naakt op de grond van zijn cel te slapen en moest hij zonder bestek uit een kom eten. Een woordvoerder van de gevangenis stelt dat de instelling de gevangenen niet mishandelt en dat de beschuldigingen die Spector uit in strijd zijn met de wet. Wel laat ze weten dat elke melding van wangedrag zal worden onderzocht.

In het cellenblok waar Spector sinds maandag verblijft, zitten vooral voormalig bendeleden die extra bescherming nodig hebben. Voor de muziekproducent betekent de overplaatsing dat hij zijn cel niet langer hoeft te delen. Bovendien mag hij een lijst opstellen van dingen die hij graag in zijn vertrekje zou willen hebben. Volgens zijn vrouw weet Spector al precies wat hij wil hebben. "Een televisie en een iPod of zo, zodat hij muziek kan luisteren. En hij zou graag e-mail willen kunnen ontvangen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen