Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jasmine Sendar zet zich in voor veiliger verkeer

Shownieuws

Jasmine Sendar is vanaf woensdag ambassadrice van Veilig Verkeer Nederland. Ook Noraly Beyer, Cilly Dartell en André van der Toorn zetten zich in voor VVN.

Actrice Jasmine Sendar gaat zich samen met Noraly Beyer, Cilly Dartell en André van der Toorn inzetten voor een veiliger verkeer. De vier worden de eerste ambassadeurs van Veilig Verkeer Nederland (VVN), zo maakte de organisatie dinsdag bekend.

VVN gaat in zijn 77-jarige bestaan voor het eerst werken met ambassadeurs. De keuze is volgens een woordvoerder van de verkeersorganisatie op deze vier gevallen, omdat zij 'iets met verkeer hebben'. "André is presentator van 'Wegmisbruikers' en verloor als tiener een klasgenootje na een ongeval. Cilly's moeder kwam om het leven bij een verkeersongeval."

De woordvoerder moet tot zijn opluchting toegeven dat de band met het verkeer bij de andere twee ambassadeurs minder heftig is. "Jasmine is net moeder geworden en Noraly is inmiddels oma. Ze willen natuurlijk dat hun kinderen en kleinkinderen veilig over straat kunnen."

Van de vier ambassadeurs, die woensdag worden gepresenteerd, wordt verwacht dat ze zich enkele keren per jaar inzetten voor VVN. "Ze gaan bijvoorbeeld zelf in een klaar-overpak langs de weg staan of schilderen een zebrapad." De ambassadeurs komen half augustus voor het eerst in actie in het kader van de jaarlijkse 'De scholen zijn weer begonnen'-campagne.

VVN is in zijn nopjes met deze vier BN'ers. "Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd: we hebben een jongere, een oma, een vader en een moeder. Voor ieder wat wils."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen