Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frans Molenaar vereeuwigd in Wall of Fame

Shownieuws

Couturier Frans Molenaar is vrijdagavond vereeuwigd in de Wall of Fame van het Fashion Museum in Amsterdam. Zijn handafdruk moet de eerste worden in een reeks.

Couturier Frans Molenaar is vrijdagavond vereeuwigd in de Wall of Fame van het Fashion Museum in Amsterdam. Tijdens de opening van het museum, waarin mode centraal staat, mocht de ontwerper zijn handen in een tegel drukken. De afdruk krijgt een plekje in een muur van het Fashion Museum en moet de eerste worden in een reeks.

Molenaar had geen idee dat aan hem de eer toekwam niet alleen het Fashion Museum maar ook de Wall of Fame te openen. Het is de bedoeling dat elk jaar een couturier of model een plekje krijgt in de bijzondere muur. "Het is vergelijkbaar met de Walk of Fame in Hollywood", zegt Christian Houkes, voorzitter van de stichting Nederland Positief en bedenker van het Fashion Museum. "We wilden alleen geen Walk, omdat we het respectloos vinden als mensen over de tegels heen moeten lopen."

Met de opening van het Fashion Museum heeft Nederland voor het eerst een plaats waar de mode het hele jaar door centraal staat. "Het is een blijvende ode aan de modewereld. Ontwerpers hebben nu een vaste uitvalsbasis op museale hoogte", zegt Houkes. Hij kwam zo'n twee maanden geleden op het idee voor het modemuseum, omdat hij wil laten zien hoeveel talent Nederland heeft. Houkes vond een plaats in het World Fashion Centre aan het Amsterdamse Koningin Wilhelminaplein.

Het museum moet interactief, educatief en eigentijds worden. "Het wordt een complete fashion experience. Alle facetten van het wereldje komen aan bod." De basiscollectie bestaat uit creaties van bijvoorbeeld Percy en Bas Kosters. Met Addy van den Krommenacker wordt gesproken over een wisselende expositie. Ook is er volgens Houkes kans dat de swarovskipakken van de Toppers binnenkort te zien zijn in het museum.

Bovendien is het de bedoeling dat er grote (mode-)evenementen worden gehouden in het Fashion Museum. Zo is er ruimte voor modeshows. Volgende week vrijdag vindt het eerste grote evenement plaats in het nieuwe museum. Dan worden voor de tweede keer de Dutch Model Awards uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen