Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Noorse songfestivalwinnaar scoort ook in Nederland

Shownieuws

Eurovisie Songfestival-winnaar Alexander Rybak scoort ook in Nederland. Het winnende 'Fairytale' komt binnen op de tweede plaats van de Single Top 100.

Alexander Rybak, die zaterdag het Eurovisie Songfestival won, scoort ook in Nederland een hit met 'Fairytale'. Het winnende liedje komt deze week binnen op de tweede plaats van de Single Top 100. Alleen X Factor-winnares Lisa weet de Noor voor te blijven met haar versie van 'Hallelujah'.

De Nederlandse inzending voor het liedjesfestijn staat deze week op de zevende positie. De Toppers wisten met 'Shine' niet door te dringen tot de finale en kregen in de halve finale slechts elf punten. Toch zijn Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom al dertien weken te vinden in de hitlijst, deze week stijgen ze twee plaatsen.

De Album Top 100 wordt net als vorige week aangevoerd door Guus Meeuwis. De eerste single van zijn nieuwe plaat 'NW8' doet het minder goed. 'Dat komt door jou' moet deze week in de Single Top 100 elf plaatsen inleveren. Het romantische nummer blijft steken op de achttiende plaats.

De albumlijst kent deze week twee hoge nieuwe binnenkomers. De nieuwe plaat van Eminem, 'Relapse', komt binnen op de derde plaats. Greenday komt met '21st century breakdown' binnen op vier. Adele maakt de top compleet met haar '19'. Na 66 weken in de albumlijst weet de Britse zangeres nog steeds de tweede positie te bekleden. Overigens is '19' niet de langst genoteerde plaat. Die eer gaat naar de Volendammers van de 3j's, die met 'Watermensen' al tachtig weken in de lijst staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen