Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie Froger bedolven onder condoleances

Shownieuws

De familie Froger wordt na het overlijden van Bolle Jan overspoeld met condoleances. De voormalig kroegbaas, vader van zanger René, stief maandag.

De familie Froger wordt na het overlijden van Bolle Jan overspoeld met condoleances. De voormalig kroegbaas, vader van zanger René, stief maandag op 67-jarige leeftijd. Via de website van het Amsterdamse café betuigen honderden cafégangers en fans hun medeleven. Ook de site van René Froger wordt bedolven onder de reacties.

Veel bezoekers reageren geschokt. "Hoeveel kan een mens aan! Het overlijden van jullie ma en oma nog niet verwerkt, nu de volgende dreun alweer gekregen", laat Ilona via de website van René weten. Voor de familie Froger is het overlijden van Bolle Jan de tweede klap in korte tijd. Begin april overleed Mien Froger, René's moeder, plotseling. Vermoedelijk werd een hartaanval haar fataal. Mien was eveneens 67 toen ze stierf.

Ook bekend Nederland is geschokt door het overlijden van Bolle Jan, die veel volkszangers een podium bood in zijn beroemde café. "Ben enorm geschrokken van het vreselijke nieuws van vader Jan", schrijft Gerard Joling op zijn site. "Eerst je moeder en nu je vader. Hoeveel verdriet moet een mens in korte tijd verwerken. Woorden schieten tekort." Henny Huisman en zijn vrouw Lia wensen de familie vanaf Bonaire 'heel veel sterkte' toe. "Allemaal ontzettend triest voor de familie", staat te lezen op de website van de presentator. "Om allebei je ouders in zo'n korte tijd te verliezen is pittig."

Maandagmiddag blies Bolle Jan, omringd door zijn familie, zijn laatste adem uit. Begin mei werd hij in het ziekenhuis opgenomen met een buikvliesontsteking. Na enkele operaties werd hij in slaap gehouden, maar zijn situatie verslechterde de afgelopen dagen snel. Jan en Mien vormden samen jarenlang een zangduo, dat furore maakte met onder meer 'Kleine blonde Mariandel' en 'Tranen op Schiphol'. In de jaren tachtig opende Jan zijn kroeg in de buurt van het Rembrandtplein. Veel artiesten begonnen hun carrière op het podium van Bolle Jan. Ook zoon René liet hier voor het eerst van zich horen. Nog niet bekend is wanneer de uitvaart van de voormalige kroegbaas plaatsvindt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen