Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radioshow BBC-presentator voortaan vooraf opgenomen

Shownieuws

De radioshow op BBC 2 op zaterdag van Jonathan Ross moet voortaan 24 uur van tevoren worden opgenomen. Dit moet ervoor zorgen dat het programma 'waterdicht' is.

De radioshow op BBC 2 op zaterdagochtend van Jonathan Ross moet voortaan 24 uur van tevoren worden opgenomen. Dat meldt de BBC. Een woordvoerder van de zender stelt dat de BBC zich er hiermee van kan verzekeren dat het programma 'waterdicht' is.

Ross is het volgens de zegsvrouw absoluut eens met het besluit. De beslissing heeft niets te maken met een enkel incident, maar is weloverwogen gezien alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd, zegt zij. De 48-jarige Ross werd vorig jaar drie maanden geschorst vanwege zijn aandeel in de uit de hand gelopen treitertelefoontjes in een radioshow op BBC 2. Eind oktober ontstond er ophef nadat presentatoren Jonathan Ross en Russell Brand in de show van Brand op BBC Radio 2 treitertelefoontjes pleegden naar Andrew Sachs. Ze lieten onder meer seksueel getinte opmerkingen over zijn kleindochter achter op de voicemail van de Fawlty Towers-acteur.

Russell Brand en twee Radio 2-bazen namen ontslag naar aanleiding van het incident. Begin april werd bekend dat de BBC van het Britse Commissariaat voor de Media een boete van bijna 165 duizend euro moet betalen vanwege de telefoontjes.

Ross pakte in januari zijn show op Radio 2 weer op, waarna hij wederom opmerkingen maakte waar kritiek op kwam. Zo zou hij onder meer hebben geïmpliceerd dat jongens die fan zijn van de Amerikaanse popster Hannah Montana homo zijn en ter adoptie aangeboden moeten worden.

De woordvoerder van BBC Radio 2 stelt dat alles wat volgens de zender buiten het boekje gaat in de show op zaterdagochtend, eruit wordt geknipt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen