Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borsato in 'compleet nieuwe wereld' Cannes

Shownieuws

Marco Borsato geniet met volle teugen van zijn avontuur in Cannes. 'Wit licht', waarin de zanger de hoofdrol vertolkt, wordt vrijdag drie keer vertoond.

Marco Borsato geniet met volle teugen van zijn avontuur in Cannes. De speelfilm 'Wit licht', waarin de zanger de hoofdrol vertolkt, wordt vrijdag drie keer vertoond. 'Alle mensen die verstand hebben van film' komen samen om de wereldpremière van de internationale versie 'The silent army' te bewonderen. "Het is een soort van examen doen."

De speelfilm maakt deel uit van de officiële selectie van het Cannes Filmfestival en wordt vertoond in het programma 'Un certain regard'. Dit heeft als doel om talent te erkennen en innovatieve en opmerkelijke speelfilms te stimuleren. "Het is prachtig dat je uit vijfduizend films geselecteerd wordt en hier op het meest prestigieuze filmfestival van de wereld vertoond wordt", zegt Borsato vanuit Cannes tegen Novum Nieuws.

'Wit licht' gaat over een Nederlandse restauranthouder in Oeganda, een rol van Borsato, die op zoek gaat naar het beste vriendje van zijn zoon. Het kind is door rebellen ontvoerd om te worden opgeleid tot kindsoldaat.

In Nederland beoordeelden recensenten 'Wit licht' als matig. Sommigen noemden de film over kindsoldaten in Oeganda een marketingstunt voor Borsato. "Hier kijken ze sec naar de film en hebben ze geen last van vooroordelen ten aanzien van mij als zanger of auteur", zegt de 42-jarige zanger. "Dat maakt dat mensen een objectief beeld krijgen van de film."

Dat 'The silent army ' vertoond wordt op het filmfestival en kans maakt op de Prize un certain regard, ziet Borsato als erkenning. "We waren ervan overtuigd dat we een heel bijzondere film gemaakt hebben. Nu staan we gewoon tussen de grote jongens." Verliezen kunnen Borsato en regisseur Jean van de Velde volgens de zanger niet meer, ongeacht of ze de prijs in de wacht slepen. "We hebben het gevoel dat we onze prijs al gekregen hebben met de selectie. Dit is de kers op de taart, daardoor kunnen we niet verliezen hier."

Ondertussen geniet de zanger ook van alles rondom het festival. "Het is heel gek om hier tussen de Brad Pitts en Angelina Jolies te lopen. Woensdag zat ik te lunchen naast Jean Claude van Damme en later stond ik als klein kind te kijken bij de première van de nieuwe film met Brad Pitt. Je kunt er niet omheen, de hele filmwereld is hier."

Na vrijdag is Borsato's avontuur in Cannes afgelopen. De cast van 'The silent army' is uitgenodigd voor de première van 'The imaginarium of doctor Parnassus', de film waarin Heath Ledger voor het laatst te zien is. De juiste outfit voor de rode loper had de zanger al, laat hij lachend weten. "Dat wordt een prachtige afsluiting van een bijzondere week."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen