Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Baldwin biedt excuses aan voor grap postorderbruid

Shownieuws

Alec Baldwin heeft excuses aangeboden voor een grap over een postorderbruid uit de Fililpijnen. Hij zei te overwegen een cataloguspoes uit het land te nemen.

Alec Baldwin heeft zijn excuses aangeboden voor een grap die hij maakte over een postorderbruid uit de Filipijnen. Op het Amerikaanse weblog The Huffington Post gaat de acteur door het stof. "Ik denk dat de meeste mensen begrepen dat het om een grap ging. Ondanks dat wil ik mijn excuses aanbieden aan eenieder die zich ergerde."

In The Late Show van David Letterman zei de 51-jarige acteur op 12 mei dat hij graag nog meer kinderen zou willen hebben. Baldwin grapte dat hij met de gedachte speelde een Filipijnse postorderbruid te bestellen. Die uitspraak zorgde voor hevige reacties in het Aziatische land. Een senator waarschuwde Baldwin niet naar zijn land af te reizen. Deed hij dat wel, dan zou de acteur geconfronteerd worden met geweld.

Baldwin schrijft dat hij de ophef over zijn grap over de cataloguspoes begrijpt. "Woede en frustratie over mensenhandel is begrijpelijk." Om zijn woorden kracht bij te zetten verwijst de acteur naar een organisatie die zich inzet tegen mensenhandel. Toch kan de acteur het niet laten ook nu weer met een knipoog om te gaan met het nieuws. "Mijn grap is ongetwijfeld een gedateerde verwijzing en weer een teken van mijn oplopende leeftijd."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen