Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pet Shop Boys coveren Coldplay in Amsterdam

Shownieuws

'It's a sin', 'Go west', 'Domino dancing'. Maandagavond passeerden heel wat hits van de Pet Shop Boys de revue tijdens hun concert in Amsterdam.

Daar waren ze weer: 'It's a sin', 'What have I done to deserve this', 'Go west', 'Domino dancing'. Maandagavond passeerden heel wat hits van de Pet Shop Boys de revue in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Als verrassing bracht de band, die al 28 jaar bestaat uit Neil Tennant en Chris Lowe, ook het nummer 'Viva la vida' van Coldplay ten gehore.

Het synthesizerduo -weer helemaal 'cool' sinds ze zich richten op het produceren en remixen van artiesten als Robbie Williams, Kylie Minogue, Lady Gaga en Madonna- trad op voor een zittende menigte. De show werd aangekleed met extravagante hoeden, levensgrote kubussen, soepele danseressen en swingende discoritmes. Alles was gestoken in een hedendaagse, multimediale show met veel dans, theater en video.

Halverwege het concert in de Heineken Music Hall, waar het showelement als vanouds een belangrijke plaats innam, coverden zij Coldplay. Behalve de oudere hits en 'Viva la vida' kwamen ook nummers van het nieuwe, tiende studioalbum van de Pet Shop Boys 'Yes' aan bod. Het iets meer dan anderhalf uur durende optreden eindigde met een speciale versie van 'West End girls', de hit die in 1984 hun wereldwijde doorbraak betekende.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen