Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chris Brown bekent schuld

Shownieuws

Chris Brown heeft maandag bekend zijn ex-vriendin Rihanna te hebben aangevallen. De 'No air'-zanger is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel.

(Novum/AP) - Chris Brown heeft maandag voor een rechter in Californië bekend zijn ex-vriendin Rihanna te hebben aangevallen. De 'No air'-zanger is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel en hoeft daarom niet de gevangenis in. Wel moet hij zes maanden lang graffiti en rotzooi langs de weg opruimen.

De 20-jarige Brown heeft volgens de politie tijdens een gevecht begin februari Rihanna onder meer geslagen, geprobeerd te laten stikken en gebeten. Van het in elkaar geslagen gezicht van Rihanna verschenen na de aanval van Brown foto's op de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De 21-jarige 'Umbrella'-zangeres en de rapper moeten volgens het voorstel de komende tijd uit elkaars buurt blijven. Rihanna had daar niet om gevraagd, maar de rechter besloot dat bevel toch op te leggen. Rihanna en Brown moeten van de rechter tenminste 45 meter uit elkaars buurt blijven, behalve bij evenementen uit de entertainmentindustrie. Dan mogen ze niet dichterbij dan negen meter van elkaar komen.

Verder heeft Brown een proeftijd van vijf jaar gekregen en moet hij hulp zoeken om te voorkomen dat hij zich in de toekomst weer schuldig maakt aan huiselijk geweld. Als Brown de fout in gaat tijdens zijn proeftijd, kan hij volgens entertainmentwebsite TMZ alsnog voor maximaal vier jaar in de gevangenis belanden. Op 5 augustus wordt de straf officieel uitgesproken.

Brown zei schuldig te zijn voorafgaand aan een geplande procedurele zitting, waarbij de zangeres zou getuigen tegen haar ex-geliefde. Als hij schuldig zou worden bevonden, kon hij voor maximaal bijna vijf jaar achter de tralies verdwijnen. De advocaat van Brown stelt dat de rapper door schuld te bekennen verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen