Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britse componist Nicholas Maw overleden

Shownieuws

De Britse componist Nicholas Maw is dinsdag op 73-jarige leeftijd overleden aan een plotselinge stilstand van zijn hart en aan de gevolgen van diabetes.

(Novum/AP) - De Britse componist Nicholas Maw is dinsdag op 73-jarige leeftijd overleden. De muziekauteur overleed aan een hartstilstand en aan de gevolgen van diabetes. Ook was Maw dement.

De Brit is vooral bekend van de symfonie 'Odyssey'. Het stuk van bijna honderd minuten was in 1987 voor het eerst te horen in Londen. Het kostte Maw veertien jaar om het stuk te schrijven en het zou het langste orkestrale stuk zijn dat ooit gecomponeerd is. Recenter liet de Brit nog van zich horen met een opera. Het muziekstuk, zijn laatste grote werk, is gebaseerd op de roman 'Sophie's choice' uit 1979 en was zeven jaar geleden voor het eerst te horen in Londen.

Maw is overleden in de Verenigde Staten, waar hij al geruime tijd woonde. Vanaf 1998 tot vorig jaar gaf hij les aan een universiteit in Baltimore. Hij stierf in zijn woning in Takoma Park, Maryland. Hij laat een partner, twee kinderen, twee zussen en twee kleinkinderen achter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen