Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Man (23) bekent doodschieten rapper Dolla

Shownieuws

Een 23-jarige man is woensdag aangeklaagd voor de moord op Dolla. De verdachte geeft toe dat hij schoot. De rapper werd maandag doodgeschoten in Los Angeles.

(Novum/AP) - Een 23-jarige man is woensdag aangeklaagd voor de moord op rapper Dolla. De verdachte geeft toe dat hij heeft geschoten. De rapper, wiens echte naam Roderick Anthony Burton II is, werd maandag in Los Angeles doodgeschoten.

De verdachte geeft volgens zijn advocaat toe dat hij de trekker heeft overgehaald, maar zegt dat hij dat deed uit zelfverdediging. Woensdagmiddag verscheen de 23-jarige voor het eerst voor de rechtbank. Zijn borgtocht werd vervijfvoudigd, van één naar vijf miljoen dollar (ruim 3,6 miljoen euro). Vrijdag verschijnt hij weer voor de rechter, dan wordt bekend of hij zich schuldig of onschuldig acht.

Volgens de advocaat heeft de fatale schietpartij te maken met de oorlog tussen Amerikaanse gangs. Dolla zou volgens de verdachte aangesloten zijn bij de Crips. De rapper zou de 23-jarige dusdanig bedreigd hebben dat hij vreesde voor zijn leven. Toen de twee elkaar maandag toevallig tegenkwamen, zou de verdachte zich zo bedreigd hebben gevoeld dat hij begon te schieten. Daarbij zou hij ook gericht hebben op twee anderen.

De verdachte werd maandagmiddag aangehouden op Los Angeles International Airport. Hij zou de stad hebben willen verlaten, omdat hij vreesde voor zijn leven. Dolla, die werd neergeschoten bij een restaurant, overleed maandag in het ziekenhuis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen