Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Succesvolle niertransplantatie voor Natalie Cole

Shownieuws

Natalie Cole heeft een nieuwe nier. De 59-jarige zangeres onderging deze week een niertransplantatie en is nu herstellende, laat een woordvoerder weten.

(Novum/AP) - De Amerikaanse zangeres Natalie Cole heeft een nieuwe nier. De 59-jarige onderging deze week een niertransplantatie en is nu herstellende, laat een woordvoerder weten. Cole kampte met nierproblemen en moest drie keer per week worden gedialyseerd.

De nierproblemen zouden niets te maken hebben met de hepatitis C waar de zangeres aan lijdt. Cole, dochter van wijlen Nat King Cole, maakte vorig jaar bekend dat ze de leverziekte heeft en zei dat die waarschijnlijk veroorzaakt is door drugsgebruik in het verleden.

Om de hepatitis te bestrijden onderging de Amerikaanse chemotherapie. Die therapie zou de nierproblemen veroorzaakt hebben. "Binnen vier maanden begon mijn nierfunctie uit te vallen", vertelde ze Larry King vorige maand. Ook zei ze dat ze zonder donor de rest van haar leven gedialyseerd zou moeten worden.

Na het interview werd Cole overspoeld door brieven van fans die haar hun nier aanboden. Ook haar 31-jarige zoon Robert stelde zijn orgaan beschikbaar. Uiteindelijk was het een lokaal orgaanbemiddelingsbureau dat een geschikte nier voor de zangeres vond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen