Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elizabeth Taylor ontwijkt 'Jackson-whoopla'

Shownieuws

Elizabeth Taylor is niet aanwezig bij de herdenking van Michael Jackson. Via Twitter laat ze weten geen deel uit te willen maken van 'de publieke whoopla'.

(Novum/AP) - Elizabeth Taylor laat dinsdag verstek gaan bij de herdenking van haar goede vriend Michael Jackson. De filmdiva laat via Twitter weten te zijn gevraagd als spreker tijdens de dienst, maar ze wil geen deel uitmaken van 'de publieke whoopla'.

Volgens de 77-jarige Taylor zou Jackson ook zelf niet hebben gewild dat ze hem publiekelijk herdenkt. "Ik kan me niet voorstellen dat Michael zou willen dat ik mijn rouw deel met miljoenen anderen. Hoe ik me voel is iets tussen ons, niet een publiek evenement", schrijft de actrice, die na het overlijden van Jackson instortte. "Ik wil er geen deel van uitmaken, ik hou te veel van hem."

Ook Jacksons tweede ex-vrouw Debbie Rowe is niet bij de herdenking. Maandag ging de verpleegster nog in op het aanbod van de familie Jackson, maar een paar uur later kwam ze daarop terug. De Jacksons hadden Rowe, de moeder van Michaels twee oudste kinderen, een vip-ticket gegeven voor de dienst. Bij nader inzien ziet de ex toch af van haar aanwezigheid. "De vele media-aandacht heeft duidelijk gemaakt dat haar aanwezigheid een onnodige afleiding zou zijn", laat Rowe bij monde van haar advocaat weten.

Welke sterren wel acte de presence geven, is nog onduidelijk. De familie Jackson liet eerder weten dat onder meer Stevie Wonder, Mariah Carey en Lionel Richie aanwezig zijn in het Staples Center, maar volgens de Jacksons was de lijst nog niet volledig. De namen van onder meer Beyoncé, Whitney Houston en Justin Timberlake zingen rond. Misschien is ook Diana Ross, die in Jacksons testament genoemd wordt als mogelijke voogd voor zijn drie kinderen, van de partij.

Of Jacksons lichaam naar het Staples Center wordt gebracht, is nog steeds onduidelijk. Entertainmentwebsite TMZ zegt dat het stoffelijk overschot van de King of Pop naar de binnenstad van Los Angeles wordt gebracht, maar volgens eerdere berichten zou Jackson kort voor de herdenkingsdienst worden begraven. Zeker is wel dat de familie Jackson twee uur voor de publieke ceremonie in besloten kring samenkomt op het Forest Lawn Cemetery in Hollywood.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen