Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Kikkerdril' wint prijs op Uruguayaans filmfestival

Shownieuws

De Nederlandse film 'Kikkerdril' is in de prijzen gevallen op een Uruguayaans filmfestival. Op Divercine is 'Kikkerdril' verkozen tot beste speelfilm.

De Nederlandse film 'Kikkerdril' is in de prijzen gevallen op een Uruguayaans filmfestival. De jury van het filmfestival Divercine heeft 'Kikkerdril' verkozen tot beste speelfilm, meldt de KRO dinsdag. De film is een coproductie van KRO Jeugd en Lemming Film.

De muzikale roadmovie voor kleuters is geschreven en geregisseerd door Simone van Dusseldorp. In de film gaat het door Nino den Brave gespeelde karakter Max een nachtje bij zijn oma logeren, omdat zijn grote broer Jannes naar het ziekenhuis moet om zijn amandelen te laten knippen. Jannes wil dat Max kikkerdril voor hem meeneemt naar het ziekenhuis, anders kan hij nooit meer praten.

De film loopt volgens hoofd KRO Jeugd Jan-Willem Bult nu nog met veel succes in de bioscoop. Vanaf volgend jaar is de film eerst als tiendelige kleuterdramaserie te zien bij de KRO.

Het filmfestival Divercine vindt tot zondag plaats in Montevideo. Dankzij het festival kunnen kinderen in Urugay kinderprogramma's en -films zien, aangezien er geen publieke en commerciële kindertelevisie is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen