Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter-acteurs eren doodgestoken collega

Shownieuws

De cast en crew van de nieuwste 'Harry Potter'-film brengen dragen dinsdag witte linten om hun polsen. Hiermee willen ze hun vermoorde collega Rob Knox eren.

De cast en crew van de nieuwste 'Harry Potter'-film dragen dinsdag in Londen tijdens de wereldpremière van de film witte linten om hun polsen. Hiermee willen ze hun vermoorde collega Rob Knox herdenken, meldt de BBC. De 18-jarige Knox overleed vorig jaar mei in een ziekenhuis nadat hij was neergestoken voor een café in Londen.

Knox speelde de rol van Marcus Belby in 'Harry Potter and the half-blood prince'. Vlak voor zijn dood had Knox de opnamen afgerond van de zesde Harry Potter-film. Knox werd in mei vorig jaar belaagd terwijl hij probeerde zijn jongere broertje Jamie, die werd bedreigd door twee mannen, te beschermen. Een 22-jarige man werd in maart veroordeeld tot vier keer levenslange gevangenisstraf voor de moord op de acteur.

Hoofdrolspeler Daniel Radcliffe, die de tienertovenaar speelt in 'Harry Potter', zegt dat de dood van Knox ieder lid van de cast diep heeft geraakt. "Ik zal niet doen alsof ik hem heel goed kende of zijn beste vriend was op de set, maar ik kende hem en vond hem aardig en wat hem is voorkomen is tragisch en verschrikkelijk."

Bonnie Wright, die in de film de rol van het jongere zusje van Harry's beste vriend Ron, vertelt dat de cast steun wil betuigen aan alle slachtoffers van steekpartijen. De lintjes zijn niet alleen bedoeld voor de familie van Knox, maar ook voor andere families van slachtoffers van steekincidenten.

'Harry Potter and the half-blood prince' is de zesde film gebaseerd op de boeken van JK Rowling. David Yates, die 'Harry Potter and the order of the phoenix' regisseerde en ook de regie voor de nieuwste film in handen nam, noemt de dood van Knox zonde. "Je wordt de hele dag omgeven door jonge mensen die zich enorm inzetten voor de film en Rob was daarop geen uitzondering. Hij kwam binnen en wilde goed werk verrichten. Hij legde er zijn ziel en zaligheid in. En dan denk je: Wat een verschrikkelijke zonde."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen