Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stem van Mickey Mouse gestorven

Shownieuws

Mickey Mouse is zijn stem verloren. Wayne Allwine, die de beroemde muis ruim dertig jaar van geluid voorzag, is maandag op 62-jarige leeftijd overleden.

(Novum/AP) - Mickey Mouse is zijn stem verloren. Wayne Allwine, die de beroemde muis ruim dertig jaar van geluid voorzag, is maandag overleden. De 62-jarige Allwine stierf aan complicaties als gevolg van diabetes.

De Amerikaan overleed in Californië, met zijn vrouw Russi Taylor aan zijn zijde. Taylor verzorgt al geruime tijd de stem van Minnie Mouse. Allwine sprak de laatste 32 jaar de stem van Mickey in. Hij is te horen in films als 'Mickey's christmas carol' en 'Who framed Roger Rabbit'. Ook is zijn stem wereldwijd gebruikt in de attractieparken van Disney. Volgens een van de voormalige bazen van The Walt Disney Co. gaf Allwine Mickey meer dan een stem. "Hij gaf hem ook een hart en ziel."

Allwine was de derde die 's werelds beroemdste muis voorzag van stemgeluid. Walt Disney was zelf twintig jaar te horen als stem van Mickey, na de grote baas verzorgde Jimmy MacDonald het geluid. "Mickey is de echte ster", zei Allwine eens. "Je moet van het mannetje houden zolang je hem hebt, want je houdt hem niet voor altijd."

De stem van Mickey laat een vrouw en vijf kinderen na.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen