Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Majoor Bosshardtdag afgesloten met gala

Shownieuws

De Majoor Bosshardtdag wordt dit jaar voor het eerst afgesloten met een gala. Dat is een initiatief van het Leger des Heils en de stichting Nederland Positief.

De Majoor Bosshardtdag wordt dit jaar voor het eerst afgesloten met het Majoor Bosshardt Gala. Tijdens de feestavond, een initiatief van het Leger des Heils en de stichting Nederland Positief, wordt de Majoor Bosshardtprijs voor de vierde keer uitgereikt. Het gala vindt op 8 juni plaats in Koninklijk Theater Carré.

Het gala wordt geopend door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Jet Bussemaker reikt de twee Majoor Bosshardtprijzen uit. "We zijn erg gelukkig dat haar naam op deze manier blijft voortleven en dat politici zich erachter scharen", zegt Christian Houkes, voorzitter van Nederland Positief. Ook de Amsterdamse burgemeester Job Cohen woont de feestavond bij. Hij mag het eerste exemplaar van een nieuw boek over majoor Bosshardt, 'Een rijk leven', in ontvangst nemen.

Willeke Alberti, Bastiaan Ragas, Maaike Widdershoven en Peter Faber staan tijdens de gala-avond belangeloos op het podium in Carré. De show wordt aan elkaar gepraat door Anita Witzier, ook zij werkt belangeloos mee. Aan het einde van de tweede Majoor Bosshardtdag worden de jaarlijkse prijzen uitgereikt. Sinds vorig jaar worden er twee beeldjes uitgedeeld: een voor een persoon en een voor een organisatie die zich op vergelijkbare wijze als 'de majoor' inzetten voor de samenleving. De genomineerden worden volgende week woensdag bekendgemaakt.

De Majoor Bosshardtdag vond vorig jaar voor het eerst plaats. Op de jaarlijkse dag wordt het werk van heilsoldate Alida Bosshardt herdacht. De dag vindt plaats op de geboortedag van het Leger des Heils-boegbeeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen