Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie Jackson gesignaleerd op begraafplaats

Shownieuws

Familie van Michael Jackson is maandagavond lokale tijd gespot op het Forest Lawn Cemetery in Los Angeles. Daar wordt de zanger dinsdag begraven.

(Novum/AP) - Familie van Michael Jackson is maandagavond lokale tijd gespot op het Forest Lawn Cemetery in Los Angeles, waar de zanger dinsdag wordt begraven. Een lokaal televisiestation heeft beelden gemaakt van een lijkwagen die op het terrein rondrijdt.

De lijkwagen zou bij de zogenoemde Hall of Liberty, waar plaats is voor twaalfhonderd gasten, de kist hebben afgeleverd. Ook was een vrouw met zonnebril en een hoed op te zien, die rond 19.00 uur lokale tijd van de begraafplaats werd weggereden. De vrouw lijkt op LaToya Jackson.

De politie heeft de belangrijkste weg naar de ingang van de begraafplaats afgezet. Bestuurders worden gescreend. Een aantal mensen mag verder rijden, maar veel mensen moeten rechtsomkeert maken.

Op de televisiebeelden zijn verschillende politieauto's te zien. Het lokale televisiestation KCAL-TV meldt dat het erop lijkt dat de politie een grens trekt rondom het gebouw aan de zuidelijke kant van de begraafplaats. Woordvoerders van de Jacksons wilden maandagnacht niet zeggen wat er gaande is.

Het Forest Lawn Cemetery is een particuliere begraafplaats, waar sterren als Humpfrey Bogart en Clark Gable hun laatste rustplaats hebben gevonden. De begrafenis van Jackson vindt plaats kort voor aanvang van de grote herdenkingsceremonie om 10.00 uur lokale tijd in het Staples Center een aantal kilometer verderop.

Los Angeles zet zich intussen schrap voor de herdenkingsdienst en alle zaken die hierbij horen. De publieke uitvaart van Jackson zou wel eens het grootste vaarwel kunnen zijn dat een wereldster ooit heeft mogen ontvangen. Ruim 1,6 miljoen mensen hebben zich laten registreren in de hoop een kaartje voor de ceremonie te krijgen. Uiteindelijk ontvingen slechts 8750 mensen zo'n lot uit de loterij.

Sterren als Stevie Wonder, Mariah Carey, Usher, Lionel Richie, Kobe Bryant, Jennifer Hudson, John Mayer en Martin Luther King III zouden deelnemen aan het eerbetoon dat plaatsvindt tijdens de grote herdenkingsceremonie, zo heeft de familie van de overleden artiest bekendgemaakt.

Ondertussen stroomt Los Angeles vol met fans die de King of Pop een laatste eer willen bewijzen. Hotels raakten de afgelopen uren snel vol. De verwachting is dat het centrum van Los Angeles verandert in een waar circus. De politie waarschuwde mensen zonder kaartje voor de ceremonie uit de buurt te blijven, omdat ze toch niet dichtbij kunnen komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen