Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Justitie wil Phil Spector 19 jaar achter tralies

Shownieuws

Justitie wil dat Phil Spector veroordeeld wordt tot negentien jaar cel. De platenproducent staat terecht in verband met de dood van actrice Lana Clarkson.

(Novum/AP) - Justitie wil dat platenproducent Phil Spector negentien jaar gevangenisstraf krijgt. Dat bleek dinsdag, toen de openbaar aanklager zijn strafeis bekendmaakte. De 69-jarige muziekproducent staat terecht in verband met de dood van actrice Lana Clarkson en werd in april schuldig bevonden aan doodslag. Op 29 mei wordt het vonnis bekend.

De minimumstraf voor doodslag is vijftien jaar cel. Justitie telt daar nog vier jaar bij op omdat Spector een vuurwapen gebruikte. Ook wil de openbaar aanklager dat de producent de familie van het slachtoffer minimaal negentienduizend euro schadevergoeding betaalt. Dat bedrag zouden de nabestaanden kwijt zijn geweest aan de uitvaart en slachtofferhulp.

De 40-jarige Lana Clarkson werd in februari 2003 dood aangetroffen in de woning van Spector. De actrice had de muziekproducent een paar uur voor haar dood ontmoet. Clarkson werd gevonden met een schotwond in haar mond. Een eerdere zaak tegen Spector werd in oktober 2007 geseponeerd, omdat de jury niet tot een oordeel kwam. De platenproducent stond destijds terecht voor moord, nu wordt hem doodslag verweten.

Spector vergaarde in de jaren zestig wereldfaam met de door hem bedachte 'wall of sound'. Hij werkte samen met onder meer Ike en Tina Turner en The Beatles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen