Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weer huis 'Slumdog'-sterretje tegen de vlakte

Shownieuws

Autoriteiten in Mumbai hebben weer woningen in een sloppenwijk gesloopt. Ook de 9-jarige Rubina Ali, de jonge Latika uit 'Slumdog Millionaire', is dakloos.

(Novum/AP) - Autoriteiten in Mumbai hebben woensdag opnieuw een aantal woningen in een sloppenwijk gesloopt. Ook de 9-jarige Rubina Ali, de jonge Latika uit 'Slumdog Millionaire', is dakloos. "Ik voel me slecht. Mijn huis is verwoest en ik weet niet waar ik moet slapen", reageerde het sterretje.

Ali is niet het eerste 'Slumdog'-slachtoffer van de opruimwoede in Mumbai. Donderdag ging het huis van Azharuddin Mohammed Ismail al tegen de vlakte. De 10-jarige Azhar kreeg in 'Slumdog Millionaire' de rol van de jonge Salim toebedeeld. Bij beide sloopacties sloegen politieagenten erop los met bamboestokken. De vader van Rubina Ali, die er eerder van beschuldigd werd dat hij zijn beroemde dochter wilde verkopen, zou woensdag lichtgewond zijn geraakt.

'Slumdog Millionaire' was dit jaar de grote winnaar tijdens de Oscaruitreiking. De film sleepte acht beeldjes in de wacht. Wereldwijd bracht de film over een jongen uit een sloppenwijk die meedoet aan Weekend Miljonairs ruim 240 miljoen euro in het laatje. De filmmakers zeggen dat ze hun best doen de kinderen uit de sloppenwijken te helpen. Ze hebben geprobeerd ervoor te zorgen dat de kinderen een fatsoenlijk huis en goede scholing krijgen. Ook hebben ze ruim 550 duizend euro geschonken aan een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor straatkinderen in Mumbai.

Alle inspanningen hebben weinig veranderd in het dagelijks leven van de twee jonge 'Slumdog'-sterren. Azhar en Rubina wonen nog steeds in een sloppenwijk en zijn dus nu allebei dakloos. De twee andere sterren -Dev Patel en Freida Pinto, die de oudere versies van Latika en Jamal spelen- zijn uitgegroeid tot internationale sterren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen