Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jack Spijkerman maakt comeback

Shownieuws

Jack Spijkerman keert terug op televisie. De presentator is dit najaar op zaterdagavond te zien op RTL 4 met het programma Wat vindt Nederland?.

Jack Spijkerman keert terug op televisie. De presentator is dit najaar te zien op RTL 4 met het programma Wat vindt Nederland?. Een woordvoerder van de zender bevestigt het nieuws.

Eerdere onderhandelingen tussen Spijkerman en de familiezender liepen stuk. "Ditmaal hebben we een programma dat helemaal bij Jack past", zegt de woordvoerder. In Wat vindt Nederland? draait het om de publieke opinie. Nederlanders worden gevraagd hun mening te geven over actuele gebeurtenissen. Volgens RTL wordt het een 'actueel entertainmentprogramma'.

Het programma, een idee van Talpa, moet dit najaar de zaterdagavonden van RTL 4 gaan vullen. Talpa gaat het produceren, de Postcode Loterij gaat Wat vindt Nederland? sponsoren. Of dat inhoudt dat er in het programma prijzen uitgedeeld worden, is nog niet bekend. "We zijn nog bezig met de verdere invulling." Ook is nog niet bekend of Spijkerman wordt bijgestaan door andere presentatoren.

Jack Spijkerman presenteerde jarenlang het succesvolle VARA-programma Kopspijkers. In 2005 stapte hij over naar Tien, de zender van John de Mols Talpa. De zender flopte en werd twee jaar na Spijkermans overstap overgenomen door RTL. De familiezender nam een groot deel van de BN'ers van Tien over, maar gaf aan geen interesse te hebben in Spijkerman. Nu krijgt de cabaretier en programmamaker alsnog zijn eigen programma bij RTL 4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen