Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Volendam staat versteld van breuk Jan en Yolanthe

Shownieuws

Het nieuws dat Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen niet langer samen zijn, slaat in Volendam in als een bom. "Het is bijzonder jammer", verwoordt een man.

Het nieuws dat Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen niet langer een stel zijn, slaat in Volendam in als een bom. Uit een rondgang door de geboorteplaats van Jan blijkt dat veel Volendammers nog niet op de hoogte waren van het nieuws. "Het is bijzonder jammer, ze pasten zo lekker bij elkaar", verwoordt een man de gevoelens in het dorp.

Over de reden van de breuk doen veel verschillende verhalen de ronde. "Ik hoorde al wat geruchten", vertelt een medewerkster van een snoepwinkel. "Dat ze met andere jongens aan de gang was." Twee Twentse vrouwen die dinsdag een bezoek brengen aan Volendam, zijn er juist van overtuigd dat het Jan was die een scheve schaats reed. "Yolanthe is zo'n schattig meisje, dat gaat niet vreemd." Een man valt haar bij. "Mannen zijn jagers, dus ook Jan Smit en die komt met zo veel leuke dames in aanraking. Ik kan me voorstellen dat die verleiding zeer groot is."

In het bekende praathuis van Volendam is de breuk ook het gesprek van de dag. "Ik stond er versteld van, had het echt niet verwacht", zegt een goochelaar. "Ik hoop dat het nog goed komt. Het is erg jammer voor Jan, want het was echt een topstel." Een tip voor de populaire zanger heeft de goochelaar ook nog wel. "Jan, kop op, er zijn meer vrouwen dan kerken."

Op de beroemde Volendamse dijk heeft een vrouw nog advies voor de 23-jarige zanger. "Jan, ik ben ook vrij, dus als je zin hebt…".

[Novum]

Gerelateerde Artikelen