Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vogue-chef wilde Oprah negen kilo laten afvallen

Shownieuws

Anna Wintour adviseerde Oprah Winfrey in 1998 ruim negen kilo af te vallen, voordat ze op de cover van Vogue kwam. Dat zei ze in een interview voor 60 Minutes.

Hoofdredacteur van Vogue Anna Wintour heeft Oprah Winfrey in 1998 geadviseerd ruim negen kilo af te vallen, voordat ze op de cover van het blad zou komen. Dat heeft ze gezegd in een interview voor het televisieprogramma 60 Minutes.

Het interview werd zondag uitgezonden. Het stuk waarin Wintour vertelde dat zij Winfrey voorstelde af te vallen om op de cover te mogen was hierin niet meegenomen. Op de opmerking van interviewer Morley Safer dat alleen heel rijke, heel beroemde of heel mooie mensen in Vogue komen te staan en dat Wintour Oprah zou hebben verteld negen kilo af te vallen, zegt zij: "Het was een heel vriendelijk voorstel. Ik ging in Chicago op bezoek bij Oprah en ik stelde voor dat het misschien een idee was dat ze wat zou afvallen voordat ze in het magazine zou verschijnen."

Wintour zegt Winfrey dit te hebben gezegd, omdat de talkshowkoningin die nogal jojoot met haar gewicht, zich er mogelijk prettiger door zou voelen. "En zij reageerde er geweldig op. Ze verwelkomde het idee helemaal. Ze ging op een streng dieet." Het nummer met Winfrey op de cover was volgens Wintour een van de meest succesvolle ooit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen