Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdrol voor George Clooney in film Anton Corbijn

Shownieuws

De Nederlandse filmmaker Anton Corbijn heeft George Clooney gestrikt voor zijn tweede speelfilm, 'A very private gentleman'. Clooney zal de hoofdrol vertolken.

De Nederlandse filmmaker Anton Corbijn heeft George Clooney gestrikt voor zijn tweede speelfilm, 'A very private gentleman'. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety dinsdag.

Clooney kruipt voor zijn hoofdrol in de film in de huid van een huurmoordenaar, die zijn laatste klus voorbereidt in een klein Italiaans stadje. Daar maakt hij vrienden en wordt verliefd, wat zijn werk niet eenvoudiger maakt.

De opnamen voor 'A very private gentleman', dat gebaseerd is op de gelijknamige roman van de Britse schrijver Martin Booth, beginnen dit najaar in Italië. Wanneer de film in de bioscopen moet gaan draaien is niet bekend.

Anton Corbijn regisseerde eerder de in 2007 verschenen film 'Control', die het levensverhaal vertelt van Ian Curtis, voorman van het Britse Joy Division. Ook nam hij de regie op zich van videoclips van bands als The Killers, Metallica en Coldplay. Toch is Corbijn vooral bekend als fotograaf van internationale bekendheden als David Bowie, Robert de Niro en Clint Eastwood.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen