Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson-avond op tv trekt miljoenen kijkers

Shownieuws

Drie tv-uitzendingen over Michael Jackson hebben maandagavond een miljoenenpubliek getrokken. Bijna 2,5 miljoen kijkers zagen verschillende uitzendingen.

Drie tv-uitzendingen over Michael Jackson hebben maandagavond een miljoenenpubliek getrokken. Bijna 2,5 miljoen kijkers zagen een concertregistratie van de King of Pop uit 1992, een extra nieuwsuitzending over het landgoed Neverland en een documentaire met interviews en anekdotes van familie en vrienden van de zanger. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De programma's sloten mooi op elkaar aan. Het best bekeken Jackson-programma was de extra uitzending van RTL Nieuws vanaf Neverland die tussen 22.30 uur en 22.50 uur door RTL 4 werd uitgezonden. Het programma hield 934 duizend kijkers aan de buis gekluisterd.

Eerder op de avond was BNN op Nederland 3 begonnen met de uitzending van een concert uit de Dangerous-tournee, dat was opgenomen in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Het optreden, dat kort na 20.00 uur begon en tot 22.30 uur duurde, trok 840 duizend kijkers.

Aansluitend bracht de VPRO op Nederland 3 de documentaire 'The one and only Michael Jackson' op tv. Hoewel het programma duurde tot kort na middernacht, was het nog altijd goed voor 712 duizend kijkers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen