Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beheer erfenis Jackson naar advocaat en vriend

Shownieuws

De advocaat en een vriend van Michael Jackson krijgen tijdelijk het beheer over zijn nalatenschap. Dat heeft een rechter in Los Angeles maandag besloten.

(Novum/AP) - De oude advocaat van Michael Jackson en een goede vriend van de familie moeten het tijdelijke beheer over de nalatenschap van de popster moeten krijgen. Dat heeft een rechter in Los Angeles maandag besloten. Het tweetal, John Branca en John McClain, waren in het testament van Jackson uit 2002 al aangewezen als co-executeur.

Moeder Katherine Jackson had van tevoren gevraagd de hoorzitting maandag uit te stellen. Een anonieme bron dichtbij de familie zei eerder dat de Jacksons eerst meer te weten wilden komen over hoe Michael zijn zaakjes had geregeld.

Katherine hoopte onder meer op extra tijd om meer duidelijkheid over de dood van Jackson te krijgen. "Ze wil weten wat is gebeurd met haar zoon, voordat anderen het beheer over zijn bezittingen van ruim een miljard dollar overnemen", vertelde de bron eerder. Katherine was niet aanwezig bij de hoorzitting.

Jackson stierf anderhalve week geleden. Hij zat tot over zijn oren in de schulden, maar uit een rechtbankdocument wordt de waarde van de nalatenschap van het popicoon geschat op meer dan vijfhonderd miljoen dollar (zo'n 350 miljoen euro).

Voordat het testament, dat woensdag door een rechtbank in Los Angeles werd vrijgegeven, boven water kwam drijven, had Katherine Jackson aangegeven de nalatenschap van Jackson te willen beheren. Haar advocaat heeft zijn zorgen over de financiële kwaliteiten van Branca en McClain uitgesproken. Zo zou Branca eerdere posities die hij op financieel gebied bekleedde op aangeven van Jackson hebben moeten afstaan.

Een advocaat van Branca en McClain noemde een aantal van de zorgen die Katherine had geuit ongefundeerd. Het tweetal heeft tot 3 augustus controle over de nalatenschap van Jackson. Dan vindt een nieuwe hoorzitting hierover plaats. De rechter bepaalde verder dat Katherine inzicht moet krijgen in alle informatie over grote transacties. De rechter zelf moet echter de definitieve toestemming geven voor een eventuele transactie.

Michael Jackson wordt volgens de Amerikaanse zender CBS overigens dinsdag voorafgaand aan de grote herdenkingsceremonie in het Staples Center in Los Angeles tijdens een privé-uitvaart begraven. Het popicoon wordt op het Forest Lawn Cemetery in de heuvels van Hollywood ter aarde besteld. Eerder meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN nog dat medewerkers van de begraafplaats niet op de hoogte zijn van een ceremonie.

Voor de herdenkingsceremonie hebben 1,6 miljoen mensen zich laten registreren, in de hoop een kaartje ervoor te pakken te krijgen. Slechts 8750 mensen werden uitgekozen en kregen een kaartje. Los Angeles is bang dat veel fans zonder kaartje de stad zullen overspoelen. De politie heeft mensen al gewaarschuwd weg te blijven bij het Staples Center.

De gelukkigen kregen twee kaartjes met daarbij een unieke code en polsband. De winnaars mogen zelf weten aan wie ze de tweede armband afstaan.

De bedragen die mensen bieden voor kaartjes voor de ceremonie stijgen inmiddels tot steeds grotere hoogte. Mensen bieden bedragen tot drieduizend dollar (ongeveer 2100 euro) voor kaartjes die op eBay worden aangeboden. Hoe serieus deze biedingen zijn, is onbekend. Ook op het online prikbord Craigslist worden duizenden dollars gevraagd voor kaartjes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen