Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee ABBA-leden bij reünie in Londen

Shownieuws

ABBA-songwriters Benny Andersson en Björn Ulvaeus nemen deel aan een concert. Hierbij worden een aantal van hun grootste hits ten gehore gebracht.

ABBA-songwriters Benny Andersson en Björn Ulvaeus nemen deel aan een concert waarbij een aantal van hun grootste hits ten gehore worden gebracht. Het concert 'Thank you for the Music… A celebration of the of the music of ABBA' wordt 13 september in Hyde Park in Londen gegeven, meldt de BBC.

Tijdens de door de Britse Radio 2 georganiseerde show komen gasten ABBA-nummers zingen. In een verklaring liet het tweetal weten het concert de grootste eer te vinden die een liedjesschrijver kan behalen. "Wij zijn heel blij en hopen dat duizenden luisteraars van Radio 2 met ons meegaan."

Het is nog niet bekend welke zangers van zich laten horen tijdens het concert. Het eenmalige concert moet niet worden verward met een Abba-reünie. Het winnende Eurovisie-kwartet zou volgens geruchten weer samenkomen om een aantal van de vrijgekomen concertdata van Michael Jackson op te vullen. Andersson ontkent dit laatste echter. "Niemand heeft ons gevraagd en als ze dat zouden doen, dan zouden we geen ja zeggen", liet hij eerder weten.

ABBA is overigens nooit officieel uit elkaar gegaan. De band stopte in 1982 met het opnemen van muziek, twee jaar na hun laatste tournee in Japan. Elk bandlid heeft een eigen carrière van de grond proberen te krijgen. Het kwartet werd vorig jaar voor het laatst samen gespot bij de Zweedse première van de film 'Mama Mia!'. De film is gebaseerd op nummers van ABBA.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen