Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tweede ex Jackson bij herdenking

Shownieuws

Michael Jacksons tweede ex-vrouw Debbie Rowe zal dinsdag de herdenking van de King of Pop bijwonen. De verpleegster is als vip aanwezig.

Michael Jacksons tweede ex-vrouw Debbie Rowe zal dinsdag de herdenking van de King of Pop bijwonen. Een voormalig zakenpartner van Jackson zegt tegen de Amerikaanse tv-zender ABC dat Rowe als vip aanwezig zal zijn bij het publieke afscheid.

Entertainmentwebsite TMZ weet van ingewijden dat Mariah Carey op zal treden tijdens de herdenkingsdienst. Volgens de bronnen zal de blonde zangeres het nummer 'I'll be there' van de Jackson 5 ten gehore brengen. Eerder meldde nieuwszender CNN dat ook Jennifer Hudson zal zingen tijdens de dienst.

Wie in ieder geval niet van de partij is, is Jacksons lijfarts Conrad Murray. De man die de King of Pop op 25 juni bewusteloos aantrof en reanimeerde, zal niet publieke afscheid van zijn patiënt nemen. Een woordvoerder van de arts zegt tegen het Amerikaanse tijdschrift People dat Murray bang is dat zijn aanwezigheid fans, familie en vrienden zal herinneren aan Jacksons dood.

Verpleegster Debbie Rowe trouwde op 14 november 1996 met Jackson. Een paar maanden voor de bruiloft werd bekend dat Rowe in verwachting was. Uit het huwelijk, dat na drie jaar op de klippen liep, kwamen twee kinderen voort. Prince Michael (12) en Paris (11) verblijven sinds de dood van hun vader, die de volledige voogdij had, samen met hun broertje Prince Michael II (7) bij opa Joe en oma Katherine. Die laatste heeft de tijdelijke voogdij over de drie kinderen.

Of Rowe voor de voogdij zal vechten, is niet bekend. Ook de voormalig zakenpartner van Jackson laat dat in het midden. "Debbie is meer dan 25 jaar een goede vriendin van Michael geweest. Zij wilde dat hij kinderen zou hebben en vond het goed dat Michael de kinderen op zou voeden. Dat is nu veranderd", zegt de zakenman tegen ABC.

Dinsdagochtend om tien uur lokale tijd wordt afscheid genomen van de King of Pop. In het Staples Center en een naburig theater in Los Angeles komen duizenden fans bijeen. De herdenking wordt wereldwijd live uitgezonden. In Nederland zenden SBS 6 en de NOS de dienst uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen