Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jacksons willen hoorzitting uitstellen

Shownieuws

De Jacksons willen dat de hoorzitting van maandag wordt uitgesteld. Dan zouden twee mensen uit het testament van Jackson worden aangewezen als executeurs.

(Novum/AP) - De Jacksons willen dat een rechter de hoorzitting van maandag uistelt. Tijdens deze zitting zouden twee mensen uit het testament van de overleden popster moeten worden aangewezen als tijdelijke beheerders van de bezittingen van de King of Pop. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die uit naam van moeder Katherine Jackson zijn ingediend.

De hoorzitting van maandag zou meer duidelijkheid moeten bieden over welke kant de rechter met de nalatenschap van Jackson op wil. Donderdag werd de hoorzitting over de voogdij over de drie kinderen van de zanger al uitgesteld.

Een anonieme bron dichtbij de familie zegt dat de Jacksons eerst meer te weten willen komen over hoe Michael zijn zaakjes had geregeld. Katherine hoopt op meer tijd om de omstandigheden en individuen rondom haar zoon tijdens zijn laatste dagen te kunnen onderzoeken. "Ze wil weten wat is gebeurd met haar zoon, voordat anderen het beheer over zijn bezittingen van ruim een miljard dollar overnemen."

Ook hoopt de familie op meer ruimte om in staat te zijn de herdenkingsdienst voor dinsdag goed te regelen. Daarnaast willen de Jacksons extra tijd om te zien of er nog een ander testament opduikt. Een ouder exemplaar dan dat uit 2002, dat woensdag door een rechtbank in Los Angeles is vrijgegeven, is inmiddels al boven water gekomen.

De advocaten van Katherine Jackson stellen in de ingediende rechtbankdocumenten dat het te vroeg is om het testament uit 2002 aan te vechten. In het exemplaar uit 2002 staat dat de King of Pop wilde dat zijn nalatenschap wordt ondergebracht in een stichting. De Michael Jackson Familie Trust zou ten goede komen aan Katherine, de drie Jackson-kinderen en een aantal liefdadigheidsinstellingen voor kinderen.

Katherine en ook de kinderen zouden veertig procent krijgen, de goede doelen -die nog niet bij naam genoemd zijn- moeten twintig procent krijgen. Verder staat in het document dat Katherine de voogdij over zijn drie kinderen moet krijgen. Zij is aangewezen als de tijdelijke voogd tot volgende week maandag.

De waarde van de nalatenschap van de popster wordt geschat op meer dan vijfhonderd miljoen dollar (circa 350 miljoen euro) , inclusief het landgoed Neverland. Er zouden ook schulden ter hoogte van vermoedelijk zo'n vierhonderd miljoen dollar (bijna 290 miljoen euro) onder vallen. Jacksons oude advocaat John Branca en John McClain, een bekende persoon uit de muziekwereld en een goede vriend van de familie, worden in het testament tot co-executeur benoemd.

Aangezien Branca en McClain in het testament van Jackson uit 2002 zijn aangewezen als de executeurs, is de verwachting dat zij meer controle op de nalatenschap krijgen dan de moeder van de wereldster. De rechter in de zaak, die mogelijk al problemen tussen de twee kampen bespeurde, heeft de advocaten van de twee partijen al eerder gevraagd te proberen voor maandag een compromis te bereiken. Vooralsnog is nog niets bekendgemaakt over een overeenkomst tussen de twee partijen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen