Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doutzen Kroes gekozen tot mooiste twintigplusser

Shownieuws

Doutzen Kroes is de mooiste vrouwelijke Nederlandse twintigplusser. Bij de Nederlandse dertigplussers valt Carice van Houten deze eer te beurt.

Doutzen Kroes is de mooiste vrouwelijke Nederlandse twintigplusser. Bij de Nederlandse dertigplussers valt Carice van Houten deze eer te beurt en bij de veertigplusser is Leontine Borsato de mooiste. Dat vinden althans de zeshonderd deelnemers aan een enquête van de wekelijkse glossy Grazia.

De deelnemers konden per leeftijdscategorie, twintig-, dertig- en veertigplussers, kiezen uit tien bekende Nederlandse vrouwen. Kroes wist 59 procent van de stemmen binnen de slepen, laat hoofdredacteur van Grazia Hilmar Mulder maandag weten. Ze laat Yolanthe Cabau van Kasbergen, die met vijftien procent van de stemmen de tweede plek inneemt, ver achter zich.

Carice van Houten kreeg 26 procent van de sterren. Zij had te maken met felle concurrentie van Sylvie van der Vaart, die met 24 procent van de stemmen op de tweede plek staat, en Katja Schuurman, die twintig procent van de stemmen kreeg. Leontine Borsato laat net als Doutzen Kroes haar concurrenten echter flink in het stof bijten. Zij kreeg 44 procent van de stemmen. Tanja Jess eindigde met dertien procent van de stemmen als tweede.

De vragen over de mooiste vrouwen van Nederland waren een onderdeel van de beautyenquête van Grazia. Uit het onderzoek blijkt verder onder meer dat meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen vindt dat haar uiterlijk er best mee door kan. Nog eens een kwart bestempelt zichzelf als een lekker ding.

Ook laat het onderzoek volgens Mulder zien dat vrouwen weliswaar blij zijn met zichzelf, ze tegelijkertijd bang zijn om ouder te worden. "Als er een tijdmachine zou bestaan waarmee je dat proces stop kon zetten, dan zou zeventig procent van de respondentengraag op die knop willen drukken."

De hoofdredacteur van Grazia stelt dat zij zelf, net als iedereen, wel ouder wil worden, maar er niet ouder wil uitzien. "Maar ik ben wel erg tevreden met het leven dat ik heb. Hoe ouder ik word, hoe gelukkiger ik ben."

Grazia houdt elk jaar een lichaamsgerelateerd onderzoek. Vorig jaar lag de focus op lijf, vertelt Mulder. Toen werd de deelnemers aan dat onderzoek onder meer gevraagd welke bekende Nederlandse vrouw in hun ogen het beste figuur heeft. Yolanthe Cabau van Kasbergen stond toen op de eerste plek, gevolgd door Lieke van Lexmond en Leontine Borsato.

Het internationale Grazia-netwerk, dat inmiddels uit elf landen bestaat, houden volgens Mulder ook een dergelijk beauty-onderzoek. Mochten de resultaten uit de vergelijking tussen alle onderzoeken interessant zijn, dan komt er mogelijk een vervolg op de publicatie van de Nederlandse resultaten. Het nummer met de resultaten uit dit onderzoek ligt 8 juli in de winkel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen