Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oerbeesten passeren robots in bioscooplijsten

Shownieuws

De oerbeesten uit 'Ice age' flikken deze week een niet zo koud kunstje. Ze verslaan de robots uit 'Transformers' en bekleden de top van de bioscooplijsten.

(Novum/AP) - De oerbeesten uit 'Ice age' flikken deze week een niet zo koud kunstje. Ze verslaan de robots uit 'Transformers: Revenge of the fallen' en bekleden de top van de Nederlandse bioscooplijsten. De tweede 'Transformers'-film, die vorige week op nummer een prijkte, staat deze week op de tweede positie.

Door de binnenkomst van 'Ice age 3: Dawn of the dinosaurs', schuift de hele top drie van vorige week een plaatsje naar beneden. De oerbeesten brachten tot nu toe ruim 1,2 miljoen euro in het laatje. 'Transformers' staat op twee, 'The proposal' op drie en 'The hangover' op vier. De horror 'Drag me to hell' komt deze week binnen op de vijfde plaats.

In de Verenigde Staten lukt het de oerbeesten niet voorbij de robots te komen. 'Ice age' en 'Transformers' delen daar de eerste positie. Beide films haalden aan de andere kant van de oceaan ruim dertig miljoen euro op. De Amerikaanse box office kent deze week twee films die de eer moeten dleen: 'Year one' en 'Night at the museum: Battle of the Smithsonian' bungelen beide op nummer negen onderaan de top tien. De films leverden deze week ruim 1,5 miljoen euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen