Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lijfarts Michael Jackson zwijgt over Propofol

Shownieuws

De lijfarts van Michael Jackson houdt zijn kaken stijf op elkaar als het over Propofol gaat. Het sterk verdovende middel werd gevonden in de woning van Jackson.

De lijfarts van Michael Jackson, Conrad Murray, houdt zijn kaken stijf op elkaar als het over Propofol gaat. Het sterk verdovende middel werd vorige week gevonden in de woning van Jackson, die op 25 juni overleed na een hartaanval.

Murray gaf bij de politie aan dat hij Jackson nooit Demerol of OxyContin heeft voorgeschreven. Volgens entertainmentwebsite TMZ houdt de lijfarts echter zijn mond als het over Propofol gaat. Een zuster, die de drie kinderen van de zanger behandelde, vertelde vorige week dat de King of Pop haar smeekte om het sterk verdovende middel.

De arts werd vorige week zaterdag drie uur verhoord door de politie in Los Angeles. Niet als verdachte, maar als getuige. Murray was degene die Jackson bewusteloos in bed aantrof en de zanger reanimeerde. In de woning van de King of Pop werd Diprivan gevonden, een middel dat ook bekend staat als Propofol. Volgens TMZ was uit de verpakking niet af te leiden of het middel aan iemand was voorgeschreven.

Propofol is een sterk verdovend middel dat in ziekenhuizen wordt gebruikt om patiënten buiten bewustzijn te brengen. Het moet worden ingebracht via een infuus en is niet op recept verkrijgbaar. Het is zeer ongebruikelijk dat het medicijn buiten een ziekenhuis wordt aangetroffen. Jackson zou het medicijn hebben gebruikt tegen slapeloosheid. Een overdosis van het goedje kan een hartaanval en -stilstand veroorzaken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen