Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Familie Jackson plant privé-uitvaart'

Shownieuws

De familie Jackson plant volgens een politiechef een privéplechtigheid waarin ze afscheid gaat nemen van hun broer en zoon. Dinsdag wordt Michael herdacht.

(Novum/AP) - Familieleden van de vorige week donderdag overleden Michael Jackson plannen een privéplechtigheid om afscheid te nemen van hun broer en zoon. Dat zegt een politiechef uit Los Angeles, die verder weet te vertellen dat die ceremonie plaatsvindt op een begraafplaats in Hollywood.

Of de privéplechtigheid -naar verluidt bij het Forest Lawn Cemetery- er daadwerkelijk komt, is nog onduidelijk. De Amerikaanse nieuwszender CNN meldt dat medewerkers van de begraafplaats niet op de hoogte zijn van een ceremonie. Volgens de zender zou die moeten plaatsvinden voorafgaand aan de grote herdenking van dinsdagochtend.

Dan wordt de King of Pop herdacht in het Staples Center in downtown Los Angeles. Volgens entertainmentwebsite TMZ wordt de Amerikaanse stad dinsdag overspoeld door Britten. De site sprak een woordvoerder van British Airways, die verwachtte dat alle vliegtickets naar Los Angeles en naburige steden zondagavond uitverkocht zijn.

De politie roept iedereen die geen kaartje heeft weten te bemachtigen voor de herdenkingsdienst op thuis te blijven. "Jullie zullen met een hele hoop mensen in de brandende zon staan, ver weg van Staples", waarschuwde een agent Jacksons fans. De politie zet het gebied rond de sporthal annex concerthal af, alleen fans met een kaartje en polsbandje mogen voorbij de afzettingen.

Ruim 1,6 miljoen fans gaven aan de herdenking bij te willen wonen. De 8750 gelukkigen die een gratis kaartje hebben, werden zondag op de hoogte gesteld. Ze krijgen ieder twee tickets. Elfduizend gelukkigen mogen naar de herdenking in het Staples Center, de overigen moeten vanuit het naastgelegen Nokia Theater toekijken.

Of het lichaam van de King of Pop naar het Staples Center wordt gereden, is volgens CNN nog gespreksonderwerp binnen de familie. Die heeft wel besloten de beelden van de herdenking gratis ter beschikking te stellen aan televisiestations, zodat de plechtigheid wereldwijd te volgen is. In Nederland besteden NOS en SBS 6 aandacht aan de herdenking.

Hoe de plechtigheid eruit zal zien, is nog steeds niet bekend. Wel is duidelijk dat de dienst niet op de schermen van het Staples Center te volgen is en dat er geen rouwstoet door de stad komt. De politie heeft de familie zo'n stoet afgeraden uit veiligheidsoogpunt. CNN weet als enige te melden dat Jennifer Hudson optreedt tijdens de dienst. Ook meldt de nieuwszender dat Ken Ehrlich de herdenking zal produceren, terwijl Kenny Ortega zal regisseren. Ehrlich produceert al jaren de Grammy Awards, Ortega werkte samen met Jackson aan zijn comebackconcerten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen