Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper Dolla doodgeschoten in Los Angeles

Shownieuws

Rapper Dolla is maandag in Los Angeles doodgeschoten. De rapper werd in zijn hoofd geschoten in een parkeergarage bij het winkelcentrum Beverly Center.

(Novum/AP) - Rapper Dolla is maandag in Los Angeles doodgeschoten. De rapper, wiens echte naam Roderick Anthony Burton II luidt, werd in zijn hoofd geschoten in een parkeergarage bij het winkelcentrum Beverly Center. Dat meldt de Los Angeles Times op basis van politiebronnen.

De rapper, die deze zomer onder het label van Jive Records zijn eerste album zou uitbrengen, werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij stierf. De verdachte vluchtte na de schietpartij weg in een zilveren Mercedes. Een vrouw die werd aangehouden op de plek van de schietpartij wordt ondervraagd, evenals een man die in een gehuurde zilveren Mercedes vanaf het winkelcentrum naar het vliegveld van L.A. zou zijn gereden.

Op Los Angeles International Airport is daarnaast een man aangehouden, die voldeed aan een signalement dat de politie ongeveer een uur na de schietpartij had rondgestuurd van een 20-jarige man die mogelijk wat met de zaak te maken heeft. Agenten zagen op het vliegveld vervolgens een man die voldeed aan de omschrijving. De man bleek een vuurwapen op zak te hebben toen hij werd aangehouden. De Mercedes werd later aangetroffen in een parkeergarage bij het vliegveld.

Het motief van de schietpartij is nog onbekend. Burton was eerder op de dag aangekomen vanuit Atlanta op vliegveld LAX, waarna hij naar Beverly Center ging om te winkelen.

Dolla was op 10-jarige leeftijd het criminele circuit ingestapt om zijn familie van inkomsten te voorzien, nadat hij op 5-jarige leeftijd zijn vader zelfmoord zag plegen. Op 12-jarige leeftijd begon Burton zijn rapcarrière. Hij formeerde een groep, genaamd Da Razkals Cru, die werd opgemerkt door P. Diddy en Missy Elliot.

In 2001 tekende de groep een platencontract, maar twee jaar later begon Dolla een solocarrière. Een nummer van Dolla stond op de soundtrack van de film Step Up. De eerste echte single van het slachtoffer, 'Who the … is that?', kwam in 2007 uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen