Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice maakt indruk op Hirsch Ballin

Shownieuws

Carice van Houten is te zien in de Raad van Europa. Minister van Justitie Hirsch Ballin toont donderdag een film van de actrice over huiselijk geweld.

Actrice Carice van Houten is donderdag te zien in de Raad van Europa. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) was zo onder de indruk van haar acteerprestaties in 'Zingen in het donker' dat hij besloten heeft de speelfilm te tonen tijdens een bijeenkomst van de Raad. Dat heeft de producent van de film, Matthieu Goedhart, maandag bekendgemaakt.

'Zingen in het donker', dat draait om huiselijk geweld, laat zien hoe de grens tussen slachtoffer en dader kan vervagen. Naast Van Houten zijn ook Frank Lammers, Aart Staartjes en Gaite Jansen te zien in de film, die op zijn vroegst komend najaar voor het grote publiek te zien zal zijn.

Hirsch Ballin, die de rolprent zag tijdens een voorvertoning, was diep onder de indruk van 'Zingen in het donker'. Hij neemt de film mee naar het Noorse Tromsø, om aan zijn collega-ministers van justitie te laten zien hoe Nederland huiselijk geweld aanpakt.

De Raad van Europa is een politieke organisatie die in het leven is geroepen om de eenheid tussen de lidstaten te bevorderen. De in 1949 opgerichte raad telt inmiddels meer dan 47 leden, waaronder Rusland en Turkije. Om de twee jaar organiseert een van de lidstaten een tweedaagse thema-conferentie voor de ministers van justitie van de aangesloten landen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen