Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Angels & Demons' heerst op alle fronten

Shownieuws

'Angels & Demons' trekt in de Nederlandse bioscopen volle zalen. Ook bij de Amerikanen is de verfilming van de bestseller 'Het Bernini Mysterie' populair.

(Novum/AP) - 'Angels & Demons' trekt volle zalen in de Nederlandse bioscopen. Ook de Amerikanen staan in de rij voor de verfilming van Dan Browns bestseller 'Het Bernini Mysterie'. De film voert daarmee aan beide kanten van de oceaan de box office aan.

In Nederland bracht 'Angels & Demons' in het openingsweekeinde ruim een miljoen euro op. Het nieuwe avontuur van professor Robert Langdon was in Amerika goed voor een opbrengst van bijna 35,6 miljoen euro. Dat was net genoeg om het vorige week uitgekomen 'Star Trek', met een weekomzet van ruim 31,9 miljoen euro, voor te blijven.

Hanks was eerder te zien in de verfilming van Browns boek 'The Da Vinci code'. Die film bracht wereldwijd ongeveer 565 miljoen euro op.

'Angels & Demons' vertelt het verhaal van professor Robert Langdon, die het Vaticaan moet beschermen tegen een eeuwenoude geheime sekte, de Illuminati.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen