Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alec Baldwin wekt woede Filipijnse senator

Shownieuws

Een grap die Alec Baldwin op televisie maakte is een Filipijnse senator in het verkeerde keelgat geschoten. Baldwin sprak over een postorderbruid uit het land.

(Novum/AP) - Mocht Alec Baldwin ooit een bezoek willen brengen aan de Filipijnen, dan kan hij beter op zijn tellen passen. Een grap die de acteur op 12 mei maakte in The Late Show van David Letterman is een Filipijnse senator in het verkeerde keelgat geschoten. Baldwin maakte een opmerking over een postorderbruid uit het Aziatische land.

De 51-jarige acteur, die gescheiden is en een tienerdochter heeft, zei tegen Letterman dat hij graag nog meer kinderen zou willen hebben. Baldwin grapte dat hij met de gedachte speelde een Filippijnse postorderbruid te bestellen.

Op de Filipijnen werd fel gereageerd op de opmerking over de cataloguspoes. Een senator zei dat Baldwin te maken zou kunnen krijgen met geweld als hij voet in het Aziatische land zet. "Laat hem maar eens proberen hier te komen, dan ziet hij echte rellen", zei de politicus, die Baldwin arrogant noemde. Volgens de senator was de grap gevoelloos, ongehoord en beledigend voor miljoenen Filipino's.

Baldwin is verwikkeld in een bittere voogdijstrijd met zijn ex, actrice Kim Basinger. De twee vechten om de voogdij over hun dochter Ireland van 13. Baldwin, die onder meer te zien was in de film 'The Aviator', scheidde in 2002 van Basinger. Zij won een Oscar voor haar rol in 'L.A. Confidential'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen