Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Britse koningin laat moestuintje aanleggen

Shownieuws

In navolging van Michelle Obama heeft ook Queen Elizabeth een moestuin aan laten leggen. In de tuin van Buckingham Palace groeien sinds kort groenten en fruit.

(Novum/AP) - In navolging van First Lady Michelle Obama heeft ook Queen Elizabeth een moestuintje aan laten leggen. De Britse krant The Sunday Telegraph heeft foto's weten te bemachtigen waarop te zien is hoe de 83-jarige koningin, gehuld in een roze mantelpakje, uitkijkt op de groenten en het fruit.

In april doken beelden op van Michelle Obama, de vrouw van de Amerikaanse president Barack Obama, die op haar knieën door de tuin van het Witte Huis kroop. Met een schepje in de hand zorgde ze voor de groenten en het fruit. Destijds liet de presidentsvrouw weten dat ze Amerikaanse families aan wilde moedigen op een goedkope wijze toch gezond voedsel te eten. Ze beloofde dat de Obama's hun zelfgekweekte sla, wortelen en kruiden op tafel zouden zetten.

Of ook Queen Elizabeth haar handen vuil zal maken, valt nog te betwijfelen. Op de foto staat de royal naast een van haar tuinmanagers. Volgens The Sunday Telegraph wil de koningin met haar moestuin inspelen op een trend in Groot-Brittannië. In het hele land zouden moestuintjes de kop op steken, zodat de Britten ook ten tijde van recessie vers voedsel op tafel kunnen zetten. Of de groenten uit de tuin van Buckingham Palace deel uit gaan maken van het royale menu, is niet bekend.

In de tuin van Buckingham Palace groeien sinds kort onder meer uien, wortels en bonen. Het moestuintje biedt plaats aan in ieder geval één bijzondere plant, de 'Blue Queen'. Deze zeldzaam geworden boon moet weer opbloeien in de paleistuinen. Gasten die uitgenodigd zijn voor de tuinfeestjes van Elizabeth, kunnen haar groenten en fruit deze zomer bewonderen.

Eén speciale gast kon vorige week al een blik werpen op de nieuwe moestuin. Michelle Obama bracht samen met haar dochters Sasha en Malia een bezoek aan het Britse paleis. De Obama's kregen Koninklijke toestemming voor een rondleiding en werden onder meer door de tuinen geleid. Na de rondleiding stond een ontmoeting met Elizabeth op het programma.

De twee dames zorgden in april voor optrokken wenkbrauwen. De normaal koele Queen Elizabeth 'knuffelde' Michelle Obama tijdens het bezoek dat zij met haar man bracht aan Groot-Brittannië. De First Lady legde - tegen het protocol in - haar hand op Elizabeths rug, waarna de koningin haar arm om Obama sloeg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen