Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter Morgan schrijft mee aan nieuwe Bondfilm

Shownieuws

De Britse auteur Peter Morgan schrijft mee aan de nieuwe James Bond-film. Morgan, die ook 'The Queen' schreef, gaat samenwerken met Neal Purvis en Robert Wade.

De Britse auteur Peter Morgan schrijft mee aan de nieuwe James Bond-film. Morgan, die in 2007 een Golden Globe won voor 'The Queen', gaat daarvoor samenwerken met Neal Purvis en Robert Wade, meldt de BBC. Purvis en Wade schreven eerder samen onder meer de Bondfilms 'Casino royale' en 'Quantum of solace'.

"Peter, Neal en Robert zijn ongelooflijk getalenteerd", verklaart een van de producenten de keuze voor het trio. "We kijken ernaar uit met hen samen te werken."

In de 23e 007-film, die voorlopig 'Bond 23' wordt genoemd, speelt Daniel Craig voor de derde keer de rol van geheim agent James Bond. Michael Sheen zal net als in 'The Queen' in de huid kruipen van de voormalige Britse premier Tony Blair. Dennis Quaid speelt Bill Clinton, de voormalige president van de Verenigde Staten.

Peter Morgan is ook bekend van zijn schrijfwerk voor 'Frost/Nixon', waarvoor hij een Oscarnominatie in de wacht sleepte. Ook schreef hij mee aan 'The last King of Scotland'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen