Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna zondag in Malawi voor adoptie Mercy

Shownieuws

Madonna of een van haar assistenten komt zondag aan in Malawi om Chifundo 'Mercy' James mee te nemen naar de Verenigde Staten. Dat zegt haar advocaat.

Madonna of een van haar assistenten komt zondag aan in Malawi om Chifundo 'Mercy' James mee te nemen naar de Verenigde Staten. Dat zegt haar advocaat in de Britste krant The Daily Mail. Vrijdag kreeg de Queen of Pop groen licht om de kleuter te adopteren.

De advocaat reageert in de Britse krant ook op de beschuldiging dat de 50-jarige zangeres de Malawische overheid zou hebben omgekocht. "Het is een absoluut verzinsel dat Madonna Malawi veel geld heeft gegeven zodat ze een kind kon adopteren", zegt de raadsman stellig. De kritiek laaide op nadat de Queen of Pop het goede doel 'Raising Malawi' had opgezet, een instelling die zich inzet voor wezen in het Afrikaanse land. Ze zou de instelling 1,7 miljoen euro hebben geschonken.

In april werd een eerste verzoek van Madonna om Mercy te adopteren nog afgewezen. De zangeres ging met succes in hoger beroep. Volgens The Daily Mail heeft de 4-jarige Mercy de uitkomst van het beroep in alle luxe mogen afwachten. Op instructies van de zangeres zou het meisje, dat in een weeshuis woonde, na het afgewezen adoptieverzoek zijn ondergebracht in een fraaie bungalow. Mercy werd daar opgevangen door een medewerkster van 'Raising Malawi'. Zij zou de kleuter samen met haar man westerse gewoonten hebben bijgebracht en Engels hebben geleerd.

In afwachting van de uitspraak van het hof ging Mercy bovendien naar een privéschool, waar Engels de voertaal is. "We vinden het jammer dat ze gaat", zegt één van Mercy's leraren in de Daily Mail. "Chifundo deed mee met alle spelletjes en we vonden haar een heel leuk meisje. Ze zag er altijd netjes uit en was blij met haar vriendinnetjes te kunnen spelen", zegt de docente, die ook vertelt dat Mercy een lief meisje is dat altijd blij is en nooit huilt.

Volgens de Britse krant wacht Mercy sinds vrijdagavond in een pension op haar adoptiemoeder. Vermoedelijk vliegt ze met een privévliegtuig via Johannesburg naar New York, waar ze haar zusje Lourdes (12) en broertjes Rocco (8) en David Banda (3) zal ontmoeten.

Hoewel Mercy jarenlang in een weeshuis woonde, schijnt ze geen wees te zijn. Haar 14-jarige moeder overleed kort na de bevalling, maar de 24-jarige beveiliger James Kambewa zou haar vader zijn. Hij probeerde de adoptie tegen te houden, maar is volgens andere familieleden een opportunist. Een oom van het meisje reageerde vrijdag verheugd op het nieuws over de uitspraak. "We hopen dat Mercy snel intrekt bij Madonna", zei hij. Die wens lijkt te worden vervuld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen