Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vierhonderd bezoekers bij begrafenis Carradine

Shownieuws

De begrafenis van David Carradine heeft ruim vierhonderd belangstellenden getrokken. De plechtigheid in Los Angeles was alleen op uitnodiging te bezoeken.

De begrafenis van David Carradine heeft zaterdag ruim vierhonderd belangstellenden getrokken. De plechtigheid in Los Angeles werd bezocht door familie, collegasterren en andere vrienden van de acteur.

Beveiligers controleerden of gasten waren uitgenodigd. De lucht was somber, koude windvlagen scheerden over de Hall of Liberty begraafplaats. De familie van de acteur bleef uit zicht van de enkele reporters en fotografen die aanwezig waren. Eerder deze week had de familie al om privacy en begrip gevraagd.

Onder de aanwezigen waren verschillende acteurs, waaronder Michael Madsen en Lucy Liu, die samen met hem in de twee delen van 'Kill Bill' speelden. De 72-jarige Carradine is waarschijnlijk het bekendst door zijn rol als Kwai Chang Caine in de televisieserie 'Kung Fu' die in de jaren zeventig een grote hit was. Later speelde hij onder meer in de cultfilm 'Death Race 2000'.

In de jaren tachtig speelde hij vooral in low budget films. Ondertussen maakte hij instructievideo's voor tai chi en andere oosterse vechtsporten. Door de Kill Bill reeks werd de acteercarrière van Carradine tot leven gewekt. Voor zijn rol als het titelkarakter in het tweede deel werd hij genomineerd voor een Golden Globe.

De acteur werd vorige week naakt gevonden met een touw om zijn nek en geslachtsdelen in zijn hotelkamer in Bangkok. Aanvankelijk dacht de Thaise politie dat het om zelfmoord ging, maar pathologen die door de familie werden ingeschakeld concludeerden anders. Wat de doodsoorzaak dan wel is, moet nog blijken. De politie heeft ook het vermoeden uitgesproken dat Carradine tijdens een gevaarlijks seksspel is omgekomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen