Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Freeman schuift schuld auto-ongeluk af

Shownieuws

Morgan Freeman zegt niet de enige schuldige te zijn aan het door hem veroorzaakte auto-ongeluk. Ook de vrouw die naast hem zat, treft volgens hem blaam.

(Novum/AP) - Morgan Freeman is naar eigen zeggen niet de enige schuldige aan het auto-ongeluk dat hij in augustus veroorzaakte. Ook de vrouw die naast hem zat en hem aanklaagde, treft volgens hem blaam. Dat staat in vrijdag door zijn advocaten ingediende rechtbankstukken.

Mede-inzittende Demaris Meyer sleepte de 71-jarige acteur, die door de crash zijn arm en elleboog brak, voor de rechter wegens nalatigheid. De directiesecretaresse eist voor de verwondingen die ze opliep en de medische kosten een schadevergoeding.

Freeman geeft toe achter het stuur te hebben gezeten, maar ontkent alle verdere aantijgingen. In de door zijn advocaten ingediende rechtbankdocumenten staat dat de acteur kan aantonen dat Meyer 'ook onoplettend is geweest'.

Freeman had een slok op, maar was niet dronken en werd ook niet aangehouden. Meyer beweert dat de 'Wanted'-acteur behoorlijk gedronken had. Eerder liet ze echter nog weten dat Freeman de 'perfecte heer' was die avond. Hij zou haar onder meer hebben aangeboden om te logeren in een van zijn drie huizen, zodat ze niet alleen naar huis hoefde.

De directiesecretaresse verklaarde ook erg veel last te hebben gehad van de suggestie in de media dat zij de minnares was van de 71-jarige acteur. Dit verhaal kwam in de wereld doordat een woordvoerder van Freeman enkele dagen na het ongeval bekendmaakte dat de acteur en zijn vrouw na 24 jaar gingen scheiden.

Freeman is naast 'Wanted' bekend van films als 'Se7en', 'Bruce Almighty' en 'The Shawshank Redemption'. Zijn rol in 'Million dollar baby' leverde hem een Oscar op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen