Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna in zevende hemel over adoptie

Shownieuws

Madonna is 'extatisch' dat ze toch een tweede kindje uit Malawi mag adopteren. De 50-jarige zangeres kreeg eerst geen toestemming.

Madonna is 'extatisch' dat ze een tweede kindje uit Malawi mag adopteren. De 50-jarige zangeres kreeg eerst geen toestemming om het meisje Chifundo 'Mercy' James aan te nemen. Het hoogste gerechtshof draaide die beslissing echter terug tot 'grote dankbaarheid' van de ster, zo meldde de Britse omroep BBC vrijdag.

In een persverklaring liet Madonna verder weten dat zowel zij als haar familie 'ernaar uitkijken om hun leven met Mercy te delen'. Ook de familie van de kleuter is blij met de uitspraak van het hooggerechtshof in Malawi. "We hopen dat Mercy snel intrekt bij Madonna", aldus de oom van het meisje.

Twee maanden geleden wees een rechter het adoptieverzoek van de Queen of Pop af. Ze voldeed namelijk niet aan de eis dat adoptieouders minimaal anderhalf jaar in Malawi moeten wonen, alvorens ze een kind uit het land adopteren.

Het hooggerechtshof oordeelde echter dat die eis tegenwoordig niet meer realistisch is. Ook was eraan voorbijgegaan dat de zangeres erg begaan is met het lot van kansarme kinderen.

Madonna heeft al een 12-jarige dochter, Lourdes, en twee zoons, de 8-jarige Rocco en kleuter David. De laatste adopteerde ze vorig jaar al uit Malawi. Toen werd meteen toestemming gegeven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen