Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Albert Verlinde neemt gok met talent Van Kampen

Shownieuws

Albert Verlinde neemt bewust een risico met de keuze voor het 20-jarige talent Esmée van Kampen als vrouwelijke hoofdrolspeler in de musical Hairspray.

Albert Verlinde neemt bewust een risico met de keuze voor het 20-jarige talent Esmée van Kampen als vrouwelijke hoofdrolspeler in de musical Hairspray. Dat heeft hij gezegd tegen persbureau Novum.

"We nemen met Esmée een gok, omdat dit haar eerste professionele productie is. Maar ik heb haar auditierondes gezien en je weet niet wat je ziet", zegt Verlinde, mede-eigenaar van musicalproducent V&V Entertainment.

Van Kampen, net afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie, vertolkt in Hairspray de rol van Tracy Turnblad, een mollig meisje dat in haar favoriete televisieprogramma mee wil dansen. De 20-jarige vindt het zelf ook nog onwerkelijk dat ze meteen al zo'n grote rol heeft bemachtigd. "Ongelooflijk, zoiets overkomt je niet zomaar. Bij de repetities zal ik me pas realiseren dat ik er echt sta", zegt ze.

Het verhaal van Hairspray gaat over een meisje dat laat zien dat iedereen, gekleurd, dik of dun, kan meedoen aan het populaire televisieprogramma. Daarmee veroorzaakt ze een schok in de suffige stad Baltimore. De muzikale filmkomedie werd in 1988 geschreven en geregisseerd door de eigenzinnige John Waters. Jaren later werd er een Broadway-musical van gemaakt. Die werd in 2007 opnieuw verfilmd met onder anderen John Travolta en Michelle Pfeiffer in de hoofdrollen.

In de Nederlandse Hairspray spelen onder anderen Jim Bakkum en Arjan Ederveen een rol. De laatste mag de gezette moeder van Tracy, Edna, vertolken. Jim speelde al in vier producties van V&V en Verlinde dicht ook Esmée een mooie toekomst in de musicalwereld toe. "Esmée wordt een hele grote, er is een bijzonder musicaltalent opgestaan."

Volgens Verlinde is het juist in deze tijden belangrijk om een musical te produceren waar het publiek een warm gevoel aan overhoudt. "Tracy is een meisje dat denkt: wie ik ook ben, hoe ik er ook uitzie, ik kan de hele wereld aan." Naast de glitterjurken, de pruiken en de danspasjes van de jaren zestig laat de show ook het rassenprobleem van die tijd zien. "De boodschap van Hairspray is: jongens, met zijn allen moeten we het doen. Daarom vind ik het belangrijk dat de show naar Nederland komt", vertelt Verlinde.

Hairspray is de vierde in de rij van swingmusicals van V&V Entertainment. Na Grease en Fame volgde Footloose. Hairspray gaat op 27 september in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen