Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Woody Allen getuigt zelf in rechtszaak

Shownieuws

Woody Allen maakt maandag vermoedelijk zijn opwachting in een rechtszaak die hij tegen American Apparel heeft aangespannen. De filmmaker getuigt dan zelf.

(Novum/AP) - Woody Allen maakt vermoedelijk zijn opwachting in een rechtszaak die hij tegen kledingconcern American Apparel heeft aangespannen. Volgens een woordvoerder van de filmmaker getuigt Allen zelf in de zaak, die maandag dient in New York.

De 73-jarige Allen eist ruim 7,5 miljoen euro omdat American Apparel twee jaar terug zonder zijn toestemming een afbeelding van hem als orthodoxe rabbijn gebruikte op een billboard. Volgens de regisseur heeft zijn imago schade opgelopen door de advertenties.

Het kledingbedrijf beroept zich op het recht van vrijheid van meningsuiting. Daarnaast zegt Dov Charney, oprichter van American Apparel, diep respect te hebben voor de filmmaker.

Eerder verklaarde de kledingketen nog dat het de reputatie van Allen niet kan ruïneren, omdat hij dat zelf al heeft gedaan. Een advocaat stelde toen dat American Apparel de rechtszaak wilde focussen op de relatie tussen de regisseur en diens adoptiedochter.

Allen trouwde in 1997 met Soon-Yi, de dochter die zijn voormalige echtgenote Mia Farrow met musicus André Previn adopteerden. De relatie tussen Allen en Farrow liep in 1992 op de klippen toen de actrice de affaire van haar man en dochter ontdekte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen