Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dood Carradine geen zelfmoord'

Shownieuws

David Carradine heeft geen zelfmoord gepleegd. Die conclusie trekken forensisch pathologen, die door de familieleden van de Kung Fu-acteur zijn ingehuurd.

(Novum/AP) - David Carradine heeft geen zelfmoord gepleegd. Die conclusie trekken forensisch pathologen, die door de familieleden van de Kung Fu-acteur zijn ingehuurd. Wel hebben de onderzoekers naar eigen zeggen meer informatie van de Thaise politie nodig om de precieze doodsoorzaak te achterhalen.

Broers van de acteur Keith en Robert traden donderdagochtend voor het eerst in het openbaar sinds hun broer precies een week daarvoor dood werd aangetroffen in zijn hotelkamer in Bangkok. "Het is een vreselijk gemis voor onze familie en we bedanken iedereen over de hele wereld voor hun steun", aldus Keith Carradine tijdens een bijeenkomst in een hotel in Los Angeles.

De broers lazen een verklaring van de dokter voor die de tweede autopsie uitvoerde en tot de conclusie kwam dat Carradine geen zelfmoord pleegde. Hoe hij suïcide wist uit te sluiten kon niet uit de verklaring worden opgemaakt.

De op 72-jarige leeftijd overleden 'Kill Bill'-acteur werd naakt gevonden met een touw om zijn nek en geslachtsdelen. Aanvankelijk dacht de Thaise politie dat het om zelfmoord ging. Een manager van Carradine trok die suggestie meteen al in twijfel.

De politie meldde later dat de acteur mogelijk was omgekomen bij een gevaarlijk seksspel. De Thaise autoriteiten lieten een week geleden weten dat het ongeveer drie weken zou duren voordat de resultaten van hun sectie bekend zouden worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen