Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dochter Cher ondergaat geslachtsverandering

Shownieuws

Chastity Bono, de dochter van zangeres Cher, wil man worden. Eerder dit jaar is hij daarom aan een geslachtsverandering begonnen. Hij is trots op zijn besluit.

(Novum/AP) - Chastity Bono, de dochter van zangeres Cher, wil man worden en ondergaat een geslachtsverandering. Volgens een woordvoerder van Bono heeft 'hij de moedige beslissing genomen om zijn ware identiteit te onthullen'.

De geboren dochter van Cher en Sonny Bono begon eerder dit jaar aan zijn geslachtsverandering. Volgens zijn publiciteitsagent Howard Bragman is Bono erg trots op zijn besluit en hoopt hij 'dat zijn keuze leidt tot meer acceptatie van mensen die een geslachtsverandering ondergaan'.

De 40-jarige schrijver, activist en realityster kwam er twintig jaar geleden openlijk voor uit homoseksueel te zijn, vertelt Bragman. In het boek 'Family outing: a guide to the coming-out process for gays, lesbians, & their families', omschrijft Bono hoe hij zich realiseerde 'anders te zijn'. Vooral aan de verwachtingen van zijn moeder kon hij naar eigen zeggen niet voldoen.

In 1995 poseerde Bono voor het homotijdschrift The Advocate. Later werkte hij voor de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation, een Amerikaanse organisatie die zich hard maakt voor de rechten van homo's, bi's en transseksuelen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen