Kies je favoriete radiostation

Dossiers

IDTV-directeur Frank de Jonge (58) overleden

Shownieuws

Directeur van televisieproducent IDTV Frank de Jonge is vrijdagochtend op 58-jarige leeftijd aan longkanker overleden. Hij stierf in in zijn woonplaats Bussum.

Directeur van film- en televisieproducent IDTV Frank de Jonge is vrijdagochtend op 58-jarige leeftijd aan longkanker overleden. Hij stierf in zijn woonplaats Bussum, zo maakte IDTV bekend. De Jonge laat zijn vrouw en vier kinderen achter. Hij wordt in besloten kring begraven.

De Jonge was sinds 2001 directeur van IDTV. In die hoedanigheid was hij onder meer verantwoordelijk voor producties als Lingo, Wie is de Mol?, De Tweeling, 't Vrije Schaep en Festival Classique. De Jonge was in 1998 begonnen als programmadirecteur bij IDTV. Daarvoor werkte hij onder meer als adviseur personeelsmanagement bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en als zakelijk leider van het Noordelijk Theater De Voorziening. Ook was hij hoofd van de afdelingen drama, cultuur, amusement en jeugd bij de Vara.

Steve Morrison van All3Media, de Britse aandeelhouder van IDTV, zegt dat De Jonge een inspirerende leider en een groot man was. "Hij gaf zich helemaal voor IDTV. Wij zullen zijn bijdrage nooit vergeten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen